HORT ESCOLAR

 HORT ESCOLAR - INS JOAN BRUDIEU 2015-16

El projecte es justifica perquè és necessari introduir nous elements i situacions d'aprenentatge al centre educatiu.


Amb l'hort escolar es pretén motivar i responsabilitzar els alumnes partint dels seus interessos fent servir eines suggestives i atraients, així com la possibilitat de dominar tècniques instrumentals, que facilitin una participació activa, crítica i creativa.


Els objectius didàctics del projecte amb les seves corresponents continguts es distribueixen al llarg del curs seguint tres cicles naturals: tardor, hivern i primavera i es desenvoluparan dins l'àrea de coneixement del medi natural amb alumnes de la Unitat de Suport Educatiu Especial (USEE) del Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell (Lleida) i en els eixos transversals de l'educació per a la salut, medi ambient, alimentació correcta i sostenibilitat.

L'hort escolar es basa en el profund respecte de la natura i dels diversos ecosistemes, incidint en un cultiu racional amb mitjans naturals que conservin les característiques del sòl, i l'enriquiment any rere any, per aquest motiu utilitzarem fertilitzants naturals, humus de plantes , fems d'animals i rotació de cultius.

Els alumnes prendran consciència de la importància de protegir i conservar la natura evitant la utilització de productes no naturals. (herbicides, fungicides, insecticides).

Sovint, l'aparició de nous recursos genera cert escepticisme, desconfiança. En el cas de l'hort escolar, s'ha erigit com una eina didàctica extremadament útil per als professors.


L'Hort Escolar és un recurs didàctic. Com a tal, el valor pedagògic del mateix preval sobre qualsevol altre aspecte. L'Hort Escolar no pretén que els alumnes es converteixin en avesats productors agrícoles, sinó en avesats estudiants, formats a través d'un recurs que combina el treball a l'aula amb el treball a l'aire lliure. Els continguts de l'aula s'extrapolen al terreny i viceversa.FES CLICK EN EL SEGÜENT ENLLAÇ VERSIÓ CATALÀ
PROJECTE HORT ESCOLAR - INSTITUT JOAN BRUDIEU - LA SEU D'URGELL (NOVA VERSIÓ)

 HAZ CLICK EN EL SIGUIENTE ENLACE (CASTELLANO)
 PROJECTO  HUERTO ESCOLAR - INS JOAN BRUDIEU (VERSIÓ ANTIGA)

 Haz click en el siguiente enlace

FICHAS CULTIVOS

1 comentari:

  1. Este es el inicio de la instauración del huerto escolar en el instituto de la Seu d'Urgell

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.